КНП "Клінічна лікарня №5" СМР



телефон кол-центру: 0 800 333 105 цілодобово 7/24

Головна » 2021 » Вересень » 20 » актуально
14:04
актуально

     Відкрито інфекційне небоксоване відділення №1

 

У «Клінічній лікарні №5» з 17 вересня 2021 року запрацювало інфекційне небоксоване відділення №1. Про це йдеться у наказі про внесення змін до структури ліжкового фонду.

У документі, зокрема, говориться: «У зв’язку зі збільшенням госпіталізації хворих з гострою респіраторною хворобою на СOVID-19 та з метою раціонального використання ліжкового  фонду та кадрового ресурсу КНП «Клінічна лікарня №5» СМР наказую створити інфекційне небоксоване відділення №1».

Додамо, що це відділення створене шляхом перепрофілювання декількох діючих відділень і розмістилося воно на другому поверсі лікувального корпусу, де розгорнуто 50 ліжок, обладнане 31 точкою централізованої подачі кисню.

Завідуюча  інфекційним небоксованим відділенням №1 Світлана Шкурко говорить: «Так, звичайно, нам трохи простіше відкриватися, вже маючи досвід боротьби з коронавірусною інфекцією, та все одно персоналу складно. Упродовж цих днів, починаючи з 17 вересня, триває інтенсивна госпіталізація хворих, великий наплив людей, яких доставляють карети швидкої допомоги. Наразі у відділення на лікуванні перебуває 29 хворих».

 

Як свідчить статистика в Україні спостерігається збільшення числа хворих на СOVID-19. За інформацією Міністерства охорони здоров’я за минулу добу 19 вересня у країні зафіксовано 2 265 нових випадків зараження коронавірусом, з них – 275 дітей и 22 медпрацівника.

 

А з сьогоднішнього дня  понеділка, 20 вересня, в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину. Він буде працювати, коли країна перейде в «жовту» зону.

Транспорт

Залишається в силі вимога носити маски. У громадському транспорті від пасажирів не будуть вимагати сертифікатів про щеплення.

Школи

Норма про відсоток вакцинованих вчителів пом'якшена. Щоб школа в «жовтій» зоні працювала, досить, щоб 80% вчителів були вакциновані хоча б однієї дозою. Але при переході в «червону» зону потрібно, щоб 100% працівників мали «зелений» ковід-сертифікат.

ТРЦ та заклади громадського харчування

Правила відвідування закладів передбачають пільги для власників сертифікату про вакцинацію. Власник закладу може сам вирішувати, обслуговувати тільки вакцинованих або всіх, але з повноцінним виконанням карантинних обмежень.

Документи

Доказом вакцинації служить COVID-сертифікат — його можна отримати в паперовому вигляді у сімейного лікаря або згенерувати в додатку «Дія».


З 20 вересня діють два види таких документів:

  • «жовтий» — для однієї дози, видається на 120 днів
  • «зелений» — для двох доз, видається на 365 днів.

Нагадаємо, без щеплення від коронавірусу українці не зможуть відвідати деякі заклади.

 

 

Переглядів: 143 | Додав: sumska_likarnya5 | Теги: відкрито інфекційне відділення у лі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]