КНП "Клінічна лікарня №5" СМР



телефон кол-центру: 0 800 333 105 цілодобово 7/24

Головна » 2019 » Серпень » 29 » Гінекологи: вчасні обстеження – успішне лікування
07:39
Гінекологи: вчасні обстеження – успішне лікування

Завідуюча гінекологічним відділенням Тетяна КОЛЕСНИКОВА повідомляє, що підрозділ працює досить тривалий період – з 1997 року. «На сьогодні ми маємо 30 ліжок стаціонару, де сім лікарів-гінекологів цілодобово надають оперативну медичну допомогу й також проводить планове різнопрофільне лікування», — зазначає Тетяна Вікторівна й додає, що в очолюваному нею відділенні є усі умови для проведення широкого спектру оперативних втручань, у тому числі й лапароскопічні операції.

 

Як відомо, це сучасний метод хірургії, коли операції на внутрішніх органах відбуваються через невеличкі розрізи. Його механізм наступний: до черевної порожнини проникають спеціальним оптичним приладом — лапароскопом. Така трубка має систему лінз і приєднана до відеокамери, яка виводиться на монітор. Через малесенькі розрізи вводяться також мініатюрні хірургічні інструменти, котрими хірург оперує, спостерігаючи операційне поле на екрані монітора.

Тетяна Вікторівна, як досвідчений, практикуючий лікар, з тривогою відзначає, що в статистиці гінекологічних захворювань перше місце посідають запальні процеси, а далі йдуть маточні кровотечі, загрози переривання вагітності.

  • На жаль, констатуємо загрозливу динаміку виявлення у жінок різного віку фіброміом, які виявляються на пізніх стадіях захворювання. Прикро, що наші пацієнтки часто-густо нехтуючи своїм здоров’ям, звертаються до лікаря, коли вже ситуація набувала критичного стану та гостроти, - пояснює лікарка та продовжує, озвучивши риторичне питання, - у чому ж причина такої стійкої тенденції, важко пояснити. Насправді ж жінкам в обов’язковому порядку треба один раз на рік відвідувати кабінет гінеколога, пройти елементарні гінекологічні обстеження, здати аналізи, отримати консультації. Це життєво важливий аспект, й варто підкреслити та нагадати нашим чарівним сум’янкам, що такі послуги в державних медичних закладах надаються безкоштовно.

 

Переглядів: 552 | Додав: sumska_likarnya5 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]