КНП "Клінічна лікарня №5" СМР



телефон кол-центру: 0 800 333 105 цілодобово 7/24

Головна » 2015 » Березень » 1 » Переваги лапароскопічних операцій в Сумській міській клінічній лікарні № 5
00:05
Переваги лапароскопічних операцій в Сумській міській клінічній лікарні № 5

У Сумській міській клінічній лікарні № 5 з 2007 року проводяться операції за допомогою нового сучасного лапароскопічного обладнання. Операції виконують лікарі першої та вищої кваліфікаційної категорії.

Переваги лапароскопічних операцій в Сумській міській клінічній лікарні № 5 очевидні:


- Замість широкого розрізу черевної стінки (від 6 до 30 см в довжину) виконується три - чотири маленьких проколів по 0,5 -1 см.
- Косметичний ефект за рахунок відсутності великого розрізу (немає або практично непомітні післяопераційні рубці)
- Середня тривалість госпіталізації складає 1-3 дні. При відкритих операціях звичайний термін перебування в стаціонарі 10-14 днів. Швидко відновлюється нормальне самопочуття і здатність до звичайної трудової і побутової діяльності.
- Пацієнти з дня госпіталізації спостерігаються хірургом у стаціонарі, а після виписки передаються хірургу нашої поліклініки, для подальшого спостереження і реабілітації аж до повного відновлення здоров'я та працездатності.
- На весь термін лікування (від госпіталізації в хірургічне відділення - до закінчення лікування у хірурга поліклініки) видається лікарняний лист. (На відміну від приватних клінік)
- У період загоєння ран після лапароскопії відсутні післяопераційні болі - немає необхідності застосовувати сильнодіючі знеболюючі лікарські препарати.
-Немає необхідності дотримуватися суворого постільного режиму, а тривалість напівпостільного режиму може бути обмежена декількома годинами.
- Відсутня необхідність тривало дотримуватися суворої дієти. Після виписки кожен пацієнт отримує докладні рекомендації щодо подальшої реабілітації та дотримання дієти.
- За рахунок відсутності великого розрізу дуже рідко виникають післяопераційні грижі, у той час як після відкритих операцій, вентральна грижа - щодо часте ускладнення, особливо у хворих похилого віку.
-Лапароскопічна апаратура дає багаторазове збільшення, тобто операція виконується майже як під мікроскопом.
- Оптика лапароскопа дозволяє подивитися на об'єкт операції під різними кутами (з різних сторін), що дає хірургу набагато кращий і зручний огляд органів черевної порожнини, ніж при традіцонних операціях, навіть при великому розрізі. Звідси: у кілька разів нижче крововтрата, менше травма тканин, є можливість уточнення існуючого діагнозу, миттєва зміна тактики лікування, можливість діагностики супутньої патології.
- Оскільки позиція оптичного троакара досить універсальна, можна одномоментно не тільки діагностувати, а й оперувати патологію на різних органах і навіть на різних "поверхах" черевної порожнини.
Наприклад, може бути виконана одномоментна холецистектомія і резекція яєчника.
- При ендохірургічному втручанні немає контакту тканин з рукавичками хірурга, на органи і очеревину не потрапляє тальк, менше маніпуляцій з кишечником, не використовуються марлеві серветки - все це значно зменшує можливість утворення післяопераційного спайкового процесу, що призводить до безпліддя, кишкової непрохідності та інших тяжких патологій.
- Пацієнти знаходяться в комфортних палатах, всі ліжка функціональні, цілодобово гаряча, холодна вода.
 Рекомендуємо всім пацієнтам проконсультуватися у спеціаліста-хірурга СМКЛ № 5, пройти УЗД черевної порожнини в його ж присутності, здати всі необхідні аналізи і потім визначатися з подальшою методикою лікування. Все це можна зробити за попереднім записом по телефону, без черги і в найкоротші терміни.
Не варто займатися самолікуванням. Необхідно звернутися до фахівця. Чим раніше Ви звернетеся до лікаря, тим менше ризику  ускладнень,  і швидше одужання.

             За консультацією звертатися за  телефоном : (0542) 66-28-47, 66-28-43, 66-28-01.

Переглядів: 2346 | Додав: sumska_likarnya5 | Теги: лапараскопічна, проводять, облпднання, суми, Операция, Сумах, сучасне, лапароскопія, операція, лапараскопия | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]