КНП "Клінічна лікарня №5" СМР



телефон кол-центру: 0 800 333 105 цілодобово 7/24

Головна » 2021 » Серпень » 26 » наука для здоров'я
10:41
наука для здоров'я

Вийшла з друку книга

«Асистивні засоби в фізичній та реабілітаційній медицині».

Нещодавно, напередодні нового навчального року, у видавництві ПП «Світ Друку» побачив світ навчальний посібник «Асистивні засоби в фізичній та реабілітаційній медицині».

 

 

До створення навчального посібника долучився директор «Клінічної лікарні №5» В’ячеслав Петренко. Також до складу авторського колективу увійшли: Малахов В.О. Тягнирядно А.К. Земляна О.В. Вони зібрали та лаконічно описали різноманітні пристосування, методики та технології, які можуть допомогти людям з обмеженими можливостями ефективніше себе проявити на робочому місці, а також поліпшити якість життя.

 

 

У вступі зокрема говориться: «Без сумніву, що у цьому є і економічний сенс. Практично кожна людина протягом життя стикається із тимчасовим порушенням функцій, а багато осіб і з постійним порушенням функцій. Особливо великий відсоток постійних порушень серед людей похилого віку. Якби 1 мільйон людей з обмеженими можливостями могли працювати, то лише британська економіка зросла б на 1,7%, або на 64 млд. доларів. Ця інформація оприлюднена доброчинною організацією Scope».

 

 

У новому виданні, створеному під егідою Міністерства охорони здоров’я України, Харківської медичної академії післядипломної освіти, систематизовані класичні уяви про асистивні пристрої і технології з урахуванням сучасних досягнень медичної галузі.

Також на початку книги говориться, що асистивні пристрої і технології залишаються одним із важливих і дієвих методів медичної трудової і соціальної реабілітації, який знаходить широке застосування при реабілітації людей з обмеженими можливостями.

Видання має низку тематичних фото, де проілюстровано та підкріплене описанням про загальні відомості, окремі питання комплексної реабілітації з використанням асистивних пристроїв та технологій і представлені останні розробки в цій галузі.

Для лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, лікарів-фізіотерапевтів, лікарів лікувальної фізкультури, терапевтів і лікарів загальної практики сімейної медицини нове видання стане гарною підмогою у щоденній практиці.

Наприкінці книги автори подають список рекомендованої літератури з 18 назв. Наклад нового навчального посібника «Асистивні засоби в фізичній та реабілітаційній медицині» – 300 примірників.

 

Переглядів: 135 | Додав: sumska_likarnya5 | Теги: Асистивні засоби в фізичній та реаб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]