КНП "Клінічна лікарня №5" СМР



телефон кол-центру: 0 800 333 105 цілодобово 7/24

Головна » 2021 » Вересень » 30 » професійний погляд
12:54
професійний погляд

На прийомі у логопеда у «Клінічній лікарні №5»

(частина друга)

Ми продовжуємо розповідь про роботу логопедів у нашому закладі. У другій частині тематичної публікації ми надаємо слово лікарю-логопеду Світлані Валеріївні Толбатовій. Вона та лікар-логопед Інна Леонідівна Шепотько ведуть прийом за окремим графіком, про який можна дізнатися в реєстратурі. Також для запису на прийом до логопеда та для отримання довідкової інформації можна звертайтеся до реєстратури за тел. (0542) 66-28-17, (0542) 66-28-18, (099) 78-19-152 та до цілодобового кол-центру: 0 800 333 105.

 

Лікар-логопед Світлана Толбатова працює у мультидисциплінарній бригаді Змішаного реабілітаційного відділення «Слобожанщина». Вона розповідає: «Спілкування – це найцінніший дар у житті кожної людини. Тому, втрата або порушення мовлення після інсульту є тяжким ударом для кожної людини і для її оточення та вважається одним із найбільш складних наслідків цієї хвороби.

Роботу з логопедом по відновленню мовлення треба починати на протязі перших трьох місяців після приступу у поєднанні з медикаментозною терапією. Від того, наскільки своєчасно почнеться процес реабілітації, залежить й ефективність лікування.

Кваліфікований спеціаліст допоможе правильно оцінити готовність хворого до того чи іншого виду занять, визначити їх оптимальну тривалість, підібрати та скорегувати індивідуальну програму в залежності від стану та самопочуття пацієнта.

Згідно пакету медичних послуг НСЗУ медична реабілітація дорослих з ураженням нервової системи пропонує: як амбулаторне (в умовах поліклініки), так і стаціонарне лікування. А саме – консультації та логопедичні заняття з кваліфікованим логопедом – афазіологом, котрий використовує сучасні методи та методики лікування дизартрій та аоразій у наслідок перенесеного інсульту, а також логоневрозів будь-якого генезу.

Після проведення реабілітації у стаціонарі та в умовах поліклініки нашим пацієнтам надаються доступні рекомендації для продовження занять у домашніх умовах.

Для отримання безкоштовної  амбулаторної реабілітації необхідне електронне направлення від сімейного лікаря на консультацію до лікаря фізичної та реабілітаційної медицини, який направляє пацієнта до логопеда».

Переглядів: 237 | Додав: sumska_likarnya5 | Теги: На прийомі у логопеда у «Клінічній | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]