КНП "Клінічна лікарня №5" СМР



телефон кол-центру: 0 800 333 105 цілодобово 7/24

Головна » 2021 » Серпень » 16 » СПІВПРАЦЯ ТА УСПІХ
11:02
СПІВПРАЦЯ ТА УСПІХ

Хірург Олександр Перерва: «Завдяки досвіду, надійній команді колег вдалося провести унікальну операцію».

5 серпня у КНП "Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» відбулася подія, яку можна сміливо назвати унікальною та неординарною. Завідуючий хірургічним відділенням №1 КНП «Клінічна лікарня №5» СМР, лікар-хірург Олександр Перерва разом з колегою-асистентом, лікарем-хірургом Юрієм Ведмедем провели лапароскопічне оперативне втручання вагітній в терміні 39 тижнів з приводу гострого калькульозного холециститу, проведено видалення жовчного міхура з 4 конкрементами діаметром, 15 мм кожний. Як повідомляють співробітники пологового будинку, наступного дня відбулись природні пологи: народилася здорова дівчинка вагою 3250,0 г, зростом 50 см.

 

Про особливість операції розповідає завідуючий хірургічним відділенням №1, лікар-хірург Олександр Перерва: «У пацієнтки ситуація була критична. В терміні 39 тижнів вагітності вона потребувала негайної операції з видалення жовчного міхура. У вагітних на такому терміні вагітності відбуваються надто швидкі обмінні процеси, які пояснюються динамікою гормональних змін. Тобто, вони відбуваються набагато інтенсивніше, ніж у звичайної людини. Саме тому у вагітної пацієнтки почала деструкція жовчного міхура. У ході підготовки до операції були визначені місця для установки лапароскопічних портів, які дозволили дістатися до жовчного міхура. Власне у цьому полягає наше ноу-хау, яке ми застосували. Саме тому операція нетипова й, можна сказати, унікальна. Ми опиралися на досвід, знання щоб встановити лапароскопічні порти в ексклюзивних місцях, які дозволили знайти доступи до органу, який потребував негайного оперативного втручання. Операція тривали одну годину. Вона розпочалася о 17-00 годині, а вже вночі пацієнтка народила  природнім способом здорову дівчинку. Наступного дня я відвідав прооперовану породіллю й великим приємним здивуванням побачив, як вона усміхається та самостійно носить на руках новонароджене немовля».

Олександр Олександрович відзначає, що мало хто б з його колег осмілився на таку складну операцію. Він додає «Ми зважили усі ризики та взявши на озброєння багатий досвід проведення лапосроспопічних оперативних втручань  провели цю операцію, яка пройшла успішно й ми зберегли життя жінці й немовляті. Я вдячний за співпрацю своєму колезі Юрію Ведмедю та команді медиків «Клінічного пологового будинку Пресвятої Діви Марії» за людяність, професіоналізм та оперативність».

Переглядів: 281 | Додав: sumska_likarnya5 | Теги: унікальну операцію зробив О. Перерв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]