КНП "Клінічна лікарня №5" СМР



телефон кол-центру: 0 800 333 105 цілодобово 7/24

Головна » 2021 » Вересень » 2 » Важлива інформація
10:32
Важлива інформація

Амбулаторний гемодіаліз у «Клінічній лікарні №5»

( частина друга )

 

Міський центр нефрології та діалізу відділення госпітальної нефрології та діалізу на базі «Клінічної лікарні №5» (м. Суми, вул. М. Вовчка, 2) працює з 1997року.

 

Завідуюча відділенням Тетяна Лісовенко говорить: «Щоб потрапити на процедуру гемодіалізу, потрібно електронне направлення від сімейного лікаря і консультація нефролога.

Основні ознаки, коли людина потребує проведення процедури гемодіалізу: «Діурез (відсутність сечі) протягом двох діб, набряки нижніх кінцівок, анасарка (загальний набряк), гіперкаліємія. Як відомо діаліз буває двох типів: хронічний та гострий. На хронічному діалізі у нас пацієнти за життєвими показниками, вони очікують пересадки нирки в Києві, в Національному інституті хірургії та трансплантології ім. Шалімова, де сформована електронна черга. На гострому діалізі у нас знаходяться пацієнти у відділенні реанімації. Для них проводиться орієнтовно дві-три процедури гострого гемодіалізу на судинному доступі».

 

Тетяна Юріївна розповідає про колектив, очолюваного нею відділення, де усі медичні сестри мають вищу категорію і стаж роботи не менше як 5 років.

Також лікар-нефролог акцентує увагу гемодіалізних пацієнтів на тому, що вони мають дотримуватися спеціальної збалансованої дієти:

- Наприклад, при цукровому діабеті будуть обмежені вуглеводи. Найважливіше значення має і питний режим, сольовий режим. Якщо пити занадто багато води, буде підвищуватися тиск, зростає ризик ускладнень. В основному рекомендується набирати рідини між сеансами не більш як 5% маси тіла. Основна ультрафільтрація на діалізі - до трьох з половиною літрів. У відділенні знаходиться на сьогодні 65 пацієнтів, які мають віковий бар'єр 19-25 років, 35-48 років та 65-72 роки.

 

 

При нагоді завідуюча Міським центром нефрології та діалізу відділення госпітальної нефрології та діалізу Тетяна Лісовенко, опираючись на свій лікарський досвід, озвучила звернення: «Шановні сумчани! Приділяйте більше увагу своєму самопочуттю, частіше звертайтеся до сімейного лікаря, не нехтуйте консультаціями у лікаря-нефролога, ведіть здоровий спосіб життя. Бережіть себе і своє здоров'я!».

Переглядів: 163 | Додав: sumska_likarnya5 | Теги: гемодіаліз у «Клінічній лікарні №5» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]