КНП "Клінічна лікарня №5" СМР



телефон кол-центру: 0 800 333 105 цілодобово 7/24

Головна » 2016 » Грудень » 19 » ОРГАНІЗАЦІЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ВЕТЕРАНАМ ВІЙНИ ТА ІНВАЛІДАМ У КУ «СУМЬСКА МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ №5»
07:56
ОРГАНІЗАЦІЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ВЕТЕРАНАМ ВІЙНИ ТА ІНВАЛІДАМ У КУ «СУМЬСКА МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ №5»

Питання медичного забезпечення ветеранів війни, праці, дітей війни, ветеранів військової служби, інших пенсіонерів, громадян похилого віку є одним із пріоритетів галузі охорони здоров'я України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тому в 2003 році у КУ «Сумська міська клінічна лікарня №5» було організовано відділення для ветеранів війни та людей з інвалідністю» , за яким закріплені організатор з медичного обслуговування ветеранів війни, лікарі: хірург, окуліст, отоларинголог, невропатолог, кардіолог. Відповідальною особою за організацію надання медичної допомоги ветеранам війни призначена лікар загальної практики сімейної медицини Батаріна Олена Романівна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У відділенні функціонує окрема реєстратура, маніпуляційний кабінет, кабінет функціональних досліджень. Створення даного відділення дало можливість  більшою увагою охопити ветеранів та забезпечити їх швидким медичним оглядом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Станом на 20.11.2016 року у КУ «СМКЛ №5» на  обліку перебуває 2788 ветеранів війни, з них: ІВ – 305 чол., УБД – 767 чол., УВ – 1273 чол., ОПЗ – 443 чол.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Необхідність розв’язання проблем реабілітації учасників АТО нині є одним з найбільш значущих питань, якому приділяється значна увага у КУ «СМКЛ №5». На даний момент на обліку в закладі знаходиться 245 учасників АТО, з них 214 осіб з числа демобілізованих, статус УБД мають 197 осіб, статус ІВ — 9 осіб (ІІ група інвалідності — 1 особа, ІІІ група — 8 осіб).

Комплексно оглянуті ветерани війни колишні медичні працівники — 12 чол.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Активно проводиться робота по взаємодії з працівниками управління соціального захисту населення, Товариством Червоного Хреста. Станом на 01.10.2016 р. в районі проживає 8098 осіб похилого віку . На території обслуговування лікарні знаходиться 206 одиноких, 171 особа, які потребують постійної  сторонньої допомоги, 1 особа — сліпа з І групою інвалідності, 3 особи без двох нижніх кінцівок, 2 особи без однієї нижньої кінцівки , та 1 особа без кисті. Всі оглянуті комплексно на дому.

Рівень охоплення диспансерним наглядом по всіх профілях захворювань,  у всіх категоріях становить 100%. Не менш значимим являється і то, що збільшився відсоток проведеного лікування в умовах стаціонару вдома.

Функціонує пункт прокату засобів догляду в поліклініці, ТЧХ, укомплектовані інвалідними візками, ходунками, основними засобами догляду. За

2016 рік засобами пересування та реабілітації забезпечено 17 осіб.

В 2010 році був збудований пандус, що дало можливість заїжджати інвалідам у поліклініку на інвалідних кріслах.

 

Активно проводиться робота з ветеранами ВВВ і у відділеннях стаціонару. У лікарні функціонує 18 функціональних ліжок для ветеранів війни та осіб прирівняних до них. В поточному році на стаціонарному лікуванні знаходилося 155 ветеранів війни. Основна їх кількість отримували лікування у терапевтичному відділенні, відділенні мікрохірургії ока та хірургічному відділенні №2.

 

У всіх ветеранських палатах проведені якісні ремонти, проведена заміна сантехнічного обладнання та збудовані поручні. В палатах створені комфортні умови перебування, в наявності телевізор, холодильник.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приємно відмітити той факт, що показники забезпечення ветеранів війни медикаментами  при стаціонарному лікуванні у КУ «Сумська міська клінічна лікарня №5» вище ніж по лікувальним закладам м.Суми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділення лікарні забезпечені спеціальним обладнанням і основними засобами догляду за важко хворими: інвалідні візки, ходунки, милиці, біотуалети пересувні, 2, опорні палиці.

         Турбота медичних працівників про ветеранів війни та інвалідів має свої позитивні результати. Скарг від даної категорії населення стосовно надання медичної допомоги в поточному році не було, а навпаки були лише слова вдячності.

Переглядів: 807 | Додав: sumska_likarnya5 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]