КНП "Клінічна лікарня №5" СМР



телефон кол-центру: 0 800 333 105 цілодобово 7/24

Головна » 2019 » Липень » 11 » У річищі часу, або нововведення нашої лікарні
10:52
У річищі часу, або нововведення нашої лікарні

Колектив КУ «СМКЛ №5» постійно працює над удосконаленням роботи профільних підрозділів лікарні. Минулого року, у рамках перепрофілювання закладу в листопаді 2018 року відкрилися два нових відділення. А саме – кардіологічне й неврологічне, кожне з яких розраховане на 30 ліжок. З моменту відкриття пройшов певний час й нині можна ознайомитися з першими напрацюванням новостворених відділень.

 

Особливості роботи неврологічного відділення

За інформацією завідувачки неврологічним відділенням Ганни КОЛІСНИЧЕНКО, його створення – це реакція на тенденції часу.
«Збільшення числа хворих, які мешкають у районі обслуговування 5-ої лікарні, на серцево-судинні й неврологічні захворювання – є головною передумовою відкриття нашого відділення. Дійсно, ці пацієнти вони потребують профільного лікування», - відзначає лікарка й додає, що у відділенні лікують усі неврологічні хвороби, окрім пацієнтів з гострими інсультами.
Тут проходять курс лікування пацієнти з хронічними цереброваскулярними, вертебрологічними та інфекційними захворюваннями нервової системи, епілепсіями.

Як правило, до відділення поступають планові хворі за направленнями невропатолога поліклініки, сімейного лікаря. Звичайно, до відділення потрапляють також й ургентні хворі, які тут оперативно отримують кваліфіковану медичну допомогу.

У новому відділенні працює лікар-рефлексотерапевт, невропатолог Катерина КИШКА. Вона з 2015 року успішно практикує сеанси голкотерапії й пояснює чому люди обирають новітні методи лікування: «Деякі хворі втомилися від постійного прийому препаратів, медикаментозного лікування. Тому ми їм пропонуємо голкотерапію – метод, який застосовується при лікуванні неврологічних захворювань, органів дихання, травної системи. Після сеансів голкотерапії у пацієнтів, як правило, проявляються позитивні зрушення в симптоматиці, загальному самопочутті, знімається больовий синдром. У першу чергу покращення засвідчує сам пацієнт, що підтверджують клінічні обстеження». За словами лікарки, для того щоб отримати ефект, треба пройти від 5 до 10 сеансів голкотерапії упродовж 5-40 хвилин. Частота сеансів, тривалість процедури призначається, зважуючи на стан пацієнта.
— Упродовж семи місяців роботи неврологічного відділення з’явилися й перші успіхи, позитивні напрацювання, проблеми розвитку, — розповідає Ганна Колісниченко, — маю на увазі, у першу чергу, формування колективу. Лікарі, медичні сестри раніше працювали в інших медзакладах, тому наразі актуальне питання навчання персоналу, який напрацьовує досвід роботи у неврологічному профілі. Також маємо потреби в дооснащенні матеріальної бази відділення, бо є різні пацієнти: лежачі й такі, що пересуваються на інвалідних візках. Їм потрібні особливі умови для перебування, обслуговування та реабілітації.
За інформацією Ганни Колісниченко, з моменту відкриття неврологічного відділення усі ліжка постійно зайняті. За її словами, повна завантаженість відділення засвідчує, що його відкриття є зваженим й дуже своєчасним управлінським рішенням. Воно повністю виправдовує ключову мету й призначення сучасного лікарняного закладу: надавати жителям вчасну й висококваліфіковану медичну допомогу з різних профілів недугів.

 

Переглядів: 508 | Додав: sumska_likarnya5 | Теги: ноооведення, 5 лікарня, неврологічне відділення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]